Αθλητισμός

  • Ποδόσφαιρο

Μπορεί το χωριό μας να μην διαθέτει επαγγελματική ομάδα,διαθέτει όμως νέα παιδιά που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό(κυρίως ποδόσφαιρο!!).Άλλωστε,έχουμε κ ένα υπέροχο γήπεδο που με κάθε δυνατή ευκαιρία κατακλύζεται από παιδιά του χωριού και όχι μόνο!!Αξέχαστες θα μείνους σε πολλούς από μας οι "αναμετρήσεις" του χωριού μας με τα γειτονικά χωριά(Παλαιομάνινα,Πεντάλοφο),στις οποίες το Στρογγυλοβούνι παραδοσιακά είναι ο νικητής!!


Αθλητική Ένωση Καλεντζίου


  • Πάλη
Οι διακρίσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή Δημήτρη Κοσσόβα στη πάλη και η πορεία του ως αθλητής του Παναθηναϊκού:
Το 1966 εντάχθηκε στην  ομάδα πάλης του Παναθηναϊκού στον οποίο αγωνίστηκε για 19 έτη μέχρι και το 1985. Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του προπονητή του τμήματος πάλης του  Παναθηναϊκού.
Αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα Ελλάδος αναδείχθηκε 3 φορές πρωταθλητής, 6 φορές κατέκτησε τη 2η θέση και 3 φορές κατατάχθηκε 3ος. Σημαντικότερες διεθνής διακρίσεις του αποτελούν η 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1974 στο Κατοβίτσε, η 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1975 στη Γερμανία και η 8η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1974 στη Μαδρίτη. Σε Διεθνή Τουρνουά κατέκτησε την 1η θέση το 1971 στη Γιουγκοσλαβία  και τη 2η θέση στο Τουρνουά Ακρόπολις την ίδια χρονιά. Αναδείχθηκε επίσης 3ος στα Διεθνή Τουρνουά του Τορίνο το 1972 και της Αλεξάνδρειας το 1976. Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές την 4η θέση στο Πρωτάθλημα ΣΙΣΜ.

Για την παρουσία του έχει βραβευτεί από το σύλλογο παλαιμάχων της ομάδας ενώ έχει ψηφιστεί από τους φιλάθλους ανάμεσα στους 8 σημαντικότερους φορείς και αθλητές του Παναθηναϊκού.
Πρωταθλητές στη πάλη έχουν αναδειχθεί ο Παύλος Κοσσόβας και ο Νίκος Ε. ΡάπτηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου