Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ένα όνειρο-στόχος του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε φέτος. την Άνοιξη που είναι η ολοκλήρωση του Λαογραφικού Μουσείου στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Στρογγυλοβουνίου.
Η Αίθουσα του Σχολείου μας παραχωρήθηκε από την τοπική κοινότητα του Δήμου Ξηρομέρου επί θητεία Ντίνα Σαμαρά που με χρήματα τοποθέτησε αρχικά τα αλουμίνια στα παράθυρα. Ύστερα ανέλαβε ο Σύλλογος το οικονομικό κόστος την περαιτέρω ανακαίνιση τοποθετώντας πλακάκια στο δάπεδο , επισκευάζοντας και βάφοντας τους τοίχους. Τις εργασίες τις ανέλαβε ο μάστορας Βαγγέλης Νταβαρίνος που με μεράκι δούλεψε και διαμόρφωσε τον χώρο. Ο Σύλλογος τον ευχαριστεί θερμά διότι πέραν από του άριστου αισθητικού αποτελέσματος εχάρισε στον Σύλλογος μας το ήμισυ από την αμοιβή που συμφωνήσαμε. Έτσι ο Σύλλογος δαπάνησε περίπου 1200 Ευρώ.
 Μέσα λοιπόν στο καλοκαίρι που θα ανταμώσουμε στο χωριό μας Παρακαλώ τα μέλη μας και τους Φίλους μας να παραχωρήσουν στο μουσείο ότι εργαλεία έχουν που σχετίζεται με την πατροπαράδοτη ενασχόληση μας με την αγροτιά και πρωτίστως με την καπνοπαραγωγή και με τις ενασχολήσεις των γυναικών (αργαλειός ρόκα -αρίλαγος  κ.α). Επίσης να προσφέρουν φωτογραφίες για να μείνει ζωντανή η βλάχικη Ιστορία του Τόπου μας.



Γράφει η Πηγή Χαντζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου