Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Γράφει ο ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ – Αντιπρόεδρος Β' του Συλλόγου, Υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος που υπάρχει και λειτουργεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αγρινίου, Τμήμα Αιμοδοσίας.



“Τον Αύγουστο του 2014, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε από τα μέλη μας εθελοντική αιμοδοσία με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 8 φιάλες αίμα, πολύ λιγότερερες από το αναμενόμενο. Το ενθαρρυντικό είναι πως ανταποκρίθηκαν νέα παιδιά και γι'αυτό το γεγονός οφείλουμε να τα συγχαρούμε.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, θέλω να απευθύνω κάλεσμα σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας να αφιερώσουν 5' λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο τους και να συνδράμουν στην προσπάθεια μας, 1 φιάλη αίμα ο καθένας μας στην τράπεζά μας. Το αίμα θα βρίσκεται διαθέσιμο για κάθε μέλος του συλλόγου μας καθώς και τις οικογένειες των μελών μας, και αυτό θα τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως η μακρόχρονη θητεία μου στο Πυροσβεστικό Σώμα (Τμήμα Έρευνας & Διάσωσης), με οδήγησε να αντιμετωπίσω δεκάδες περιστατικά, ειδικά αιμορραγιών, πράγμα το οποίο με ευαισθητοποίησε ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο τομέα.

Γι'αυτό λοιπόν σας θερμοπαρακαλώ να κινητοποιηθούμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι και να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη ποσότητα φιαλών αίματος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι Το αίμα σώζει Ζωές”, πως η αιμοδοσία είναι εντελώς ακίνδυνη, όπως και το ότι η αναπλήρωση της ποσότητας που παρείχαμε γίνεται από τον οργανισμό σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.

Οι νέοι που προσέφεραν φιάλες στην τράπεζά μας είναι οι ακόλουθοι :

1)                  Μανδύλης Δημήτριος
2)                  Χαντζής Στάθης - Τάσος
3)                  Γυφτογιάννης Γεώργιος
4)                  Κωνσταντίνου Λάζαρος
5)                  Δόσκας Λάμπρος
6)                  Τσιλίκας Απόστολος
7)                  Χριστοπούλου Δανάη
8)                  Χαλκιάς Μιχάλης

Τους αιμοδότες μας, τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και ελπίζουμε να γίνουν το τρανό παράδειγμα για όλους μας, πράττοντας το αυτονόητο.

Κλείνοντας να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας και να σας αναφέρω πως θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.”







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου