Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Το «λιοντάρι» από το Στρογγυλοβούνι   Γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1947 στο Στρογγυλοβούνι Ξηρομέρου και έγινε μία απ' τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία του τμήματος πάλης του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Κοσσόβας (περί ου ο λόγος), γιος του Απόστολου και της Αθηνάς έδειξε από πολύ νεαρή ηλικία την κλίση του προς τον αθλητισμό, αλλά και την απίστευτη σωματική δύναμή του, υπερ-πολλαπλάσια της σωματοδομής του.
 
Το 1966 αποφάσισε να ενταχθεί στην οικογένεια του τμήματος πάλης του Παναθηναϊκού κι από τότε μέχρι σήμερα υπηρετεί ασταμάτητα τον σύλλογο, αρχικά ως αθλητής κι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως προπονητής, γνωρίζοντας μεγάλες στιγμές και επιτυχίες με το τριφύλλι στην καρδιά, σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. 
 Ως αθλητής αναδείχθηκε 12 φορές πρωταθλητής Ελλάδος (τρεις φορές 1ος, έξι φορές 2ος και τρις φορές 3ος), 7ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1974 στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, βγήκε τέσσερις φορές 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΣΙΣΜ, ενώ κατετάγη 8ος και 7ος στην Ευρώπης στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Μαδρίτης (1974) και της Γερμανίας (1975) αντίστοιχα.
Το 1985 σε ηλικία 38 ετών, μετά από 19 συναπτά έτη ως αθλητής, αμέτρητους τίτλους και ανεπανάληπτες συγκινήσεις με τον Παναθηναϊκό, ανέλαβε τη θέση του προπονητή του τμήματος πάλης του συλλόγου, με στόχο να προετοιμάσει τους αυριανούς πρωταθλητές. Από τα χέρια του πέρασαν δεκάδες μεγάλοι αθλητές που έλαμψαν αργότερα και με την εθνική ομάδα, ενώ η απόλυτη ηθική επιβράβευση ήρθε την εφετινή σεζόν, με την κατάκτηση του πρώτου στην ιστορία του Παναθηναϊκού, Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής πάλης.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Για την προσφορά του στο «τριφύλλι» έχει βραβευτεί από τον σύλλογο παλαιμάχων της ομάδας, ενώ προ έξι ετών, ψηφίστηκε από χιλιάδες Παναθηναϊκούς μέσω της εφημερίδας «Η ΠΡΑΣΙΝΗ», 8ος σημαντικότερος φορέας και αθλητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού. 
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα από το 1979 κι έχει τρία παιδιά, την Αθηνά, τον Αποστόλη και τον Γεράσιμο, αλλά και δύο πανέμορφα εγγόνια τον Φώτη και την Κατερίνα.
 
                              ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΣΣΟΒΑ
 
  • 12 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος (3 φορές 1ος- 6 φορές 2ος- 3 φορές 3ος)
  • 7ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1974 (Κατοβίτσε Πολωνίας)
  • 1ος Διεθνές τουρνουά Γιουγκοσλαβίας 1971
  • 3ος Διεθνές τουρνουά Τορίνο 1972
  • 2ος Διεθνές τουρνουά ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 1971
  • 8ος Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαδρίτης 1974
  • 7ος Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γερμανίας 1975
  • 3ος Διεθνές τουρνουά Αλεξάνδρειας 1976
  • 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΣΙΣΜ (4 φορές)
 

  

 ΠΗΓΗ:http://xiromeronews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου