Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στρογγυλοβούνι: Εργασίες πλακόστρωσης της Πλατείας.


Αλλάζει «όψη» το Στρογγυλοβούνι στο Δήμο Ξηρομέρου. Ένα σημαντικό  έργο που περίμεναν εδώ και χρόνια οι  κάτοικοι του όμορφου χωριού που ήταν ηπλακόστρωση της κεντρικής Πλατείας, ξεκίνησε και οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. 
       Το έργο ανέλαβε και υλοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών «το Ψηλοβράχι» και έχει ως σκοπό με την πλακόστρωση, την αναβάθμιση του χώρου  της πλατείας  του χωριού, την βελτίωση της αισθητικής του χωριού καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων...
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS...


      Η Πλατεία μέχρι στιγμής έχει πλακοστρωθεί με Ξηρομερίτικες πλάκες και οι πέτρες, δένουν αρμονικά με το περιβάλλον, αναβαθμίζουν αισθητικά το χώρο  και αναδεικνύουν τα παραδοσιακά στοιχεία του χωριού. 
      Το συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους κατοίκους του χωριού και θα το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι, τα παιδιά τους και οι επόμενες γενιές για πολλά χρόνια.
         Είναι μια επιλογή πραγματικά  σπουδαία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του χωριού και θα αλλάξει ριζικά  την όψη στο κέντρο του Στρογγυλοβουνίου, με σκοπό την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τόπου τους.

        Για την πλακόστρωση σημαντική ήταν η ευαισθητοποίηση και η θετική ανταπόκριση του επιχειρηματία από τα «Λατομεία Αστακού» Παπαγιαννόπουλου Κωνσταντίνου, ο οποίος πρόσφερε εντελώςδωρεάν  λαξευμένες πέτρες (Πλάκες) με τις οποίες  πλακοστρώθηκε τουλάχιστον η μισή πλατεία. 
       Μεγάλη ήταν επίσης η συμβολή στην υλοποίηση του έργου των μελών του συλλόγου, που ανταποκρίθηκαν  ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες και βοήθησαν οικονομικά τον σύλλογο, για την σύντομη αποπεράτωση του έργου, για την αναβάθμιση του τόπου τους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου