Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πανέμορφη η χοροεσπερίδα των Στρογγυλοβουνιωτών






Ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα διασκεδαστικό μεσημέρι πέρασαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Στρογγυλοβουνιωτών (Δήμος Ξηρομέρου) στην ετήσια χοροεσπερίδα τους,  που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, στη μουσική ταβέρνα «Άγγελος» στο Χαϊδάρι.  Η χοροεσπερίδα έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους Στρογγυλοβουνιώτες να σμίξουν ξανά, να γλεντήσουν και να χορέψουν με την ψυχή τους υπό τους ήχους του κλαρίνου.........
 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Πάτερ-Βασίλειος Πόπης, πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά. 
     Λίγο μετά την κοπή της πίττας, η Γραμματέας Ευγενία Μαργώνη ξεκίνησε την προσφώνηση των επισήμων που τους τίμησαν με την παρουσία τους και τον λόγο πήραν για ευχές ο καθηγητής Πανεπιστημίου Παναγιώτης Κοντός, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Στρογγυλοβουνίου Κωνσταντίνος Ράπτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Στεργίου Δημήτρης.
     Στη συνέχεια, η πρόεδρος Πηγή Χατζή αφού ευχήθηκε υγεία και δημιουργία για το νέο έτος, μίλησε για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα του Συλλόγου. Τους ενημέρωσε μάλιστα ότι δημιουργήθηκε Τράπεζα Αίματος με πρωτοβουλία του Συλλόγου και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας ελπίδα σε όσους τη χρειάζονται.
 Μετά το πέρας της τελετή ς οι καλεσμένοι με νόστιμο, εξαίρετο φαγητό και άφθονο κρασί γλέντησαν και χόρεψαν με πολύ κέφι με το κλαρίνο του Βασίλη Μαρκόπουλου που κελαηδούσε και τον υπέροχο  συμπατριώτη τραγουδιστή Θανάση Αναγνωστέλο.
        Τι τραγούδι, τι χορός, τι ατμόσφαιρα, όπως μόνον οι Στρογγυλοβουνιώτες ξέρουν. Συνεπαρμένοι από τους ήχους του κλαρίνου χόρεψαν μέχρι τις απογευματινές ώρες.
      Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του χωριού Ράπτης Κωνσταντίνοςο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Αιτωλικής πολιτιστικής εταιρίας Κοντός Παναγιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Ζορμπάς Γιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Στεργίου Δημήτρης και το  μέλος του Κ.Σ. Γεροδημήτρης Θανάσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατούνας Κουτιβής Βαγγέλης, ο Γραμματέας του συλλόγου Βελανιδιάς Ζορμπάς Μάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Τσέλιος Γιώργος, ο Γραμματέας της Ξηρομερίτικης εταιρείας λόγου και τέχνης Γαζέτας Χρήστος, η εκπαιδευτικός  Σπυριδούλα Μπερερή  ο συγγραφέας και μέλος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας Κουβέλης Μπάμπης, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» Πατούλας Χρυσόστομος,  ο ταμίας του Συλλόγου Βόνιτσας Μπρούμος Φώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετού Αναγνωστέλος Θανάσης, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του σταθμού Μαγεία FM Μαυρέλης Λάμπης, κ.α.















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου