Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Πετυχημένη για δεύτερη συνεχή χρονιά η Πεζοπορία του συλλογου Στρογγυλοβουνιωτων


Πραγματοποιήθηκε το Σαββτο 13 Αυγούστου, με εκκίνηση στις 6.30 το πρωί, από το Στρογγυλοβούνι  και τερματισμό στο Αγράμπελο, πεζοπορία που  διοργάνωσε με επιτυχία ο  πολιτιστικός Σύλλογος Στρογγυλοβουνιωτών.
   Σαράντα περίπου φίλοι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου να περπατήσουν όλοι μαζί στο Βελανιδοδάσος......


Είχαν πραγματικά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, να θαυμάσουν τις αιωνόβιες βελανιδιές να γνωρίσουν τη χαρά της ήπιας άθλησης, να ξεφύγουν για λίγο από το άγχος, να αναπνεύσουν τον καθαρό αέρα του πρωινού.  Ο καιρός βοήθησε και ήταν θαυμάσιο αυτό το Αυγουστιάτικο πρωϊνό και η ορεινή φύση, όπως θαυμάσια και ζεστή ήταν η μεγάλη παρέα των συμπατριωτών, που ξεκίνησαν την πρωινή πεζοπορία από το Στρογγυλοβουνι  για να καταλήξουν, μετά από δυόμιση ώρες  περίπου στο δροσερό προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Αγραμπέλου, όπου τους περίμεναν  νερά, αναψυκτικά, γλυκά και ξεκούραση.
    Αναμφίβολα είναι μια από τις ωραιότερες διαδρομές για πεζοπορία μέσα στην καρδιά του αιωνόβιου βελανιδοδάσους, σε μια υπέροχη δασώδη καταπράσινη περιοχή όπου θαυμάζεις τις απότομες και πολύ δασωμένες ράχες και τα αιωνόβια δέντρα.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου